عنوان کتاب: عبرتهای عاشورا
نویسنده: محمدموسی نوری
ناشر: موسسه فرهنگی ولاء منتظر
نویسنده در کتاب عبرتهای عاشورا در یک مقدمه و سه فصل به بررسی حادثه عاشورا و عملکرد مردم آن زمان در قالب عبرتهای عاشورا پرداخته است.
نویسنده در این کتاب به شرح انحرافات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی آن عصر پرداخته است. اگر به حوادث تاریخی به چشم عبرت نگاه شود درس آموز است و از این جهت اهمیت دارد که راه حرکت صحیح در مقاطع بعدی روشن شود و از بروز چنین حوادثی در آینده جلوگیری شود.
نویسنده در فصل اول به بیان مفاهیم و کلیات پرداخته است و در فصل دوم ریشه ها و زمینه های وقوع حادثه کربلا را شرح داده است. از انحراف از اصل ولایت گرفته تا بازگشت به جاهلیت و قبیله گرایی و دنیاطلبی که عامل اصلی حادثه عاشورا بود. در فصل سوم نویسنده گونه هایی از عبرت آموزی در حادثه کربلا را ذکر کرده است.غدر و بی وفایی کوفیان، حریم شکنی و قداست زدایی و فروختن دین به دنیا مطالبی هستند که در این فصل بدان پرداخته شده است.
تطمیع در جریان کربلا بیشترین نقش را در متفرق کردن مردم از دور امام حسین (ع) و جنگ با آن حضرت را ایفا کرد. شبث بن ربعی، عمر بن سعد و شریح قاضی از امثال کسانی هستند که با طمع و دنیاطلبی عهد خود را شکستند و در برابر امام (ع) قرار گرفتند.